Skip links
Explore
Povleci
dog

Utrinki iz terena

Prejšnji teden (6. – 12. 9.) je bilo mačje-pestro.
Skupno smo s/k kar 18 mačk.

Največ jih je bilo na eni lokaciji in sicer 12 (od tega 7 mačk in 5 mačkov). Gre za primer, katerih jih je še ogromno.. pri hiši se je razmnožilo preveč mačk.
Imeli smo kar veliko dela z lovljenjem, saj se niso pustile prijeti. Pustili smo še eno živolovko za prostoživečega mačka, ki se potepa po vasi in tudi napada njihove mačke. Pri hiši pa sta še dva mladička, za katera ne vedo od kod sta se vzela. Čez kakšen mesec bosta tudi onadva dovolj stara za s/k.

Na sterilizacijo smo peljali še eno mačko, katerih skrbniki sami niso mogli.

Ulovili smo tudi 3/4 mladiče in jih peljali na poseg. Najprej smo ulovili dva, nato še enega, zadnjega še lovimo, mama muca pa je že sterilizirana.

Na kastracijo pripeljali divjega mucka in ga vrnili v njemu znano okolje, kjer bo tudi hranjen. 🙏

Oglasili smo se na lokaciji, kjer naj bi bilo do petnajst mačk, ki so ostale same pri hiši, hrani pa jih soseda. In na še eni lokaciji, kjer naj bi po smrti gospodarja hiše sami ostali dve muci. In na še eni, kjer sta prav tako dva. 😟

Poskrbeli za zavrženega mladiča, ki rabi nov dom.

V nov dom pospremili enega mucka, drug pa bo v svojega šel v kratkem. 😊

Poskrbeli za mucka, ki je imel zelo vnete oči in bil v zelo slabem stanju. 🙁 Tudi za njega bo potrebno poiskati nov dom.

To je nekaj večjih akcij prejšnjega tedna, preveč vsega je bilo, da bi opisali vse. Med drugim smo še preverjali prijave psa, ki naj bi bil zanemarjen, povpraševali po zapuščenih mačkah… ob vsem tem pa skrbeli za prostoživeče muce, kontejner, …

Rabimo ali super moč ali izboljšanje stanja na terenu. Kaj je bolj uresničljivo pa sam bog ve …

summary