Za nami še en teden (13.9.-19.9.), poln reševanja težav glede prevelikega števila mačk in psov, ki živijo v neprimernih pogojih.
Poskrbeli smo za mucka, za katerega ne vemo, kako se je tam pojavil. Ker je imel precej vnete oči, smo ga peljali k veterinarju na zdravljenje.
K hiši sta se zatekli mački, vsaka ima svojega mladička. Izvirali naj bi iz sosednje hiše, gospod, ki je tam živel, je odšel v dom za ostarele. Muci smo sterilizirali, kastrirali pa smo še enega mačka, ki prav tako zahaja k njihovi hiši ter pustili kletko za njihovo muco, ki še ni sterilizirana in jo bodo peljali sami.
Oglasili smo se na lokaciji, kjer se nahaja večje število mačk, nekje 10. S pomočjo živolovk smo uspeli ujeti 9 mačk, enega pa še lovimo.
Končno ujeli mačko, ki smo jo lovili že lani, in jo odpeljali na sterilizacijo. 💪😃
Pri hiši že nekaj časa videvajo mačko z dvema mladičema, mama muca pa si je poškodovala oko. Vse tri smo uspeli ujeti, ter jih odpeljali do veterinarja. Mama muca bo ostala na zdravljenju in v oskrbi, nato pa bodo vsi trije vrnjeni na njim znano lokacijo.
Preverili prijavo o majhnem kužku, ki naj bi bival v slabih razmerah.
Preverili smo prijavo psa, kjer smo bili že marca. Psa tokrat ni bilo videti. 🙄
Preverili prijavo dveh psov na istem naslov: eden je stalno na verigi, drugi pa v majhnem boksu, polnem iztrebkov. Posoda za vodo prazna. 😢Podali prijavo na VURS.
Oglasili smo se na naslovu, kjer naj bi bilo več muckov, brez oskrbe. Našteli smo tri odrasle in pet mladičev. Gospa tam ne biva, prihaja le prespat. Finančno ni zmožna pokriti stroškov sterilizacije, zato ji bomo pomagali.
Pred nekaj časa se je pri hiši pojavila mama muca s štirimi mladiči. Mama muca in en mladič bosta ostala, trije mladiči pa iščejo nov dom. Vsi pa so že s/k.
Dobili smo klic, da se psička Pika, ki jo že nekaj let vozimo na striženje, ne more postaviti na zadnje noge. Veterinarji pravijo, da je hernija. Držimo pesti, da bo zdravljenje uspelo, saj živi, v romskem naselju, lepo življenje. 🙏
K veterinarju pripeljali prostoživečega muca, ki ima vnete dlesni.
Obiskali par, ki živi v prikolici in ima deset mačk. Dogovorili smo se za s/k.
Dostavljali kletke in živolovke, da lahko skrbniki sami pripeljejo svoje živali na s/k, pogovarjali s starejšo gospo, ki ima večje število mačk, ter še z eno gospo, ki ima preveliko število mačk, iskali rešitev za mucka, kateremu je umrl skrbnik (hvala sosedom❤️), dostavljali hrano in pesek za muce, urejali kontejner ter se veliko pogovarjali s skrbniki.
Gremo naprej. ❤️

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *